15 Nëntor 1835, ekspeditë për të shtypur kryengritjen në Shkodër

0
335

Hamza Kazazi

Më 15 Nëntor 1835, në orën 6 të mëngjesit, veziri mizor, valiu i Rumelisë, nisi një ekspeditë që çoi në shtypjen e kryengritjes së Shkodrës, të kryesuar nga Hamza Kazazi. Në këtë datë sipas kronikës që ka ardhur deri në ditët tona, përfundoi revolta gati 7 mujore, kundër pushtuesve osmanë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues15 Nëntor 1915, numri i parë i gazetës Flamuri i Shqipërisë
Arikulli vijues16 Nëntor 1994, Shqipëria aderoi në konventën për ligjin detar
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

8 + 9 =