15 Nëntor 1934, u shua Refat Frashëri, mjek i shquar bakteriolog

0
279

Refat Frashëri

Mjekësia shqiptare sot përkujton, mjekun bakteriolog dhe një nga drejtuesit e parë të sistemit mjeksor shqiptar, Refat Frashërin. U diplomua në Universitetin e Stambollit, ku dhe filloi karrierën e tij mjeksore dhe pedagogjike. Për veprimtarinë e tij patriotike, u përjashtua nga puna si pedagog dhe mjek dhe u detyrua të ushtrojë mjeksinë private në vise të ndryshme të Perandorisë Osmane. Pas luftës së Parë Botërore, u kthye në Atdhe dhe Kongresi i Lushnjës e emëron Drejtor të Përgjithshëm të Shëndetësisë, që ishte posti më i lartë në piramidën shëndetsore. Refat Frashëri vdiq, më 15 Nëntor 1934.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues15 Nëntor 1944, u shua Edith Durham, mike e Shqipërisë
Arikulli vijues15 Nëntor 1926, marrëveshje tregëtare me kolonitë Britanike
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

7 + 1 =