16 Korrik 1931, u ngrit në Tiranë, instituti “Naim Frashëri” apo “Shkolla Normale për Goca”

0
691

Instituti “Naim Frashëri” apo “Shkolla Normale për Goca”, u ngrit në Tiranë, më 16 Korrik 1931. Fillimisht kishte 100 nxënëse. Drejtor i parë i saj, ishte Qamil Bala. Në vitin 1933, u riorganizua dhe u quajt Instituti Femnor i Tiranës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues16 Korrik 1932, lindi Profesor Pandeli Cina
Arikulli vijues16 Korrik 1903, në Leshicë të Përmetit, lindi folkloristi dhe gjuhëtari Pano Tase
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

9 + 5 =