16 Korrik 622, Profeti Muhamet dhe pasuesit e tij muslimanë u shpërngulën nga Meka në Medinë

0
341

Profeti Muhamet dhe pasuesit e tij muslimanë, më 16 Korrik 622, u shpërngulën nga Meka në Medinë. Kjo ngjarje me rëndësi për botën muslimane, shënon fillimin e erës së re, erës së “shpërnguljes hënore” dhe kalendarit të ri musliman, që përdoret edhe sot, në botën arabe. Ky kalendar është përdorur tek ne, gjatë pushtimit turk.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

PËRGJIGJU

7 + 7 =