23 Qershor 1937, në Panairin e Parisit, u ekspozuan busti i Gjergj Kastriotit dhe mbretit Zog I

0
329

Në pavionin shqiptar, që u hap në Panairin e Parisit, më 23 Qershor 1937, për herë të parë, u ekspozuan edhe busti i Gjergj Kastriotit dhe mbretit Zog I, punuar nga skulptori ynë Kol Shala, si dhe 12 punime të nxënësve të Shkollës së Vizatimit, kryesisht pejsazh dhe persona të veshur me kostume kombëtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues23 Qershor 1937, lindi në Trebickë të Korçës, “Artisti i Popullit” Viktor Gjika
Arikulli vijues23 Qershor 1923, në moshën 90 vjeçare, vdiq Kapedan Kajo Babjeni
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

6 + 9 =